Visator sau realist?
Cineva mi-a spus:
"Nu rade de visele cuiva. Un om fara vise nu are prea multe."
Mi am importat aici o parte din blogul Sa-traiesc-o-poveste.blogspot.com Lectura placuta!
Cand simti timpul de-acum si vesnicia totodata,
Iata o poveste al carui inteles avem nevoie sa-l traim in fiecare zi!
Am să-ţi spun o poveste — zise Zedka —. Un mare vrăjitor, vrând să distrugă un regat, a turnat o băutură vrăjită în puţul de unde beau toţi locuitorii lui. Oricine bea din apa aceea înnebunea.
I-am povestit vantului,
Mie personal zilele de luni imi aduc bucurie,dar imi plac
Adevarul nu e o ipoteza,
Furtuna poate distruge floarea,dar nu poate afecta samanta.
Primavara e un dar divin. Natura il aduce pe lume, laudandu-L pe Domnul.
Mohammed si Mohammed
Radeti cu Cei Mici (din cartea Copiii Indigo):
" Cand te trezesti dimineata,multumeste pentru lumina zilei,
Dilema...
Am vazut scris undeva in limba italiana:
Prin ce se caracterizeaza dependenta ?
Tu , numai tu ,cel imbatat de soare
Am extras aceste randuri de mai jos din articolul de pe kisol.com pe care l-am tradus despre dependenta.Mi se par importante:
Cunoasteti o tara unde nimeni nu se gandeste serios la cum suporta cei lipsiti de mijloace materiale conditiile de viata pe care societatea le impune in acea tara ?
Motto ul orasului Detroit:
Etichete: splendid
Se intampla uneori ca privirea noastra sa se lipeasca fie de un nor rozaliu, fie de gingasia unei flori sau de zambetul unui copil. Mintea se opreste si, brusc, parca ne simtim inundati de o pace interioara, de o liniste si de o bucurie infinite, ca si cum fiinta noastra nu mai are granite, nu mai exista nici timp, nici spatiu. Am da orice sa pastram aceasta stare, sa o regasim ori de cate ori vrem. O astfel de traire ne catapulteaza dincolo de granitele cotidianului, asfel incat, pentru o clipa, ne intoarcem la Sinele nostru Adevarat.Putem privi aceasta carte ca pe o provocare: imaginea pe care o dam acum realitatii este intr-adevar si cea mai adecvata, adevarul ultim despre noi insine? Stim cine sintem, care este puterea noastra reala si in ce rezida ea?Insa ea este, de fapt, o calatorie spirituala, in care sa depasim locurile comune ale gandirii cotidiene. Cea mai inradacinata prejudecata este aceea ca suntem totuna cu mintea noastra. Intr-adevar, mintea poate fi un instrument extraordinar, dar in acelasi timp este principala sursa a anxietatii noastre. Cu fluxul ei constant de ganduri despre trecut si griji legate de viitor, mintea ne macina personalitatea, linistea, potentialul si ne impiedica dezvoltarea spiritului. Multi dintre noi vor descoperi ca obstacolul cel mai mare in calea acestei dezvoltari il reprezinta relatiile noastre cu ceilalti, mai ales relatiile intime. Urmand lumina calauzitoare a acestei lecturi, putem ajunge la comuniunea reala cu ceilalti. Ne putem descoperi sinele autentic, complet si perfect. Putem deveni noi insine, stapani pe forta noastra spirituala reala - daca ne abandonam momentului prezent.Eckhart Tolle este considerat unul dintre cei mai originali si inspirati calauzitori spirituali ai timpului nostru, iar cartea de fata este una din cele mai bine vandute in SUA dupa 11 septembrie. Autorul s-a nascut in Germania in anul 1948 , unde si-a petrecut primii 13 ani din viata.Dupa ce a absolvit Universitatea din Londra, a devenit cercetator si indrumator la Universitatea Cambridge. La 29 de ani, in urma unei transformari spirituale profunde, vechea sa identitate a fost literalmente dizolvata si viata i s-a schimbat radical.Urmatorii ani si i-a dedicat intelegerii, integrarii si aprofundarii acestei transformari, care a marcat inceputul unei intense calatorii interioare.Eckhart Tolle nu s-a aliniat nici unei traditii sau religii, dar nici nu a respins vreuna. Invataturile sale transmit un mesaj simplu si in acelasi timp profund, cu claritatea si simplitatea vechilor maestri spirituali: exista o cale catre eliberarea de suferinta si dobandirea pacii interioare. In prezent, calatoreste mult, raspandindu-si invataturile in toata lumea. Din 1996, locuieste in Vancouver, Canada.
Tacerea ma ajuta sa inteleg ca totul trece, ca totul vine, ca singura stabilitate sunt chiar eu. Asezata in fotoliu privesc spectacolul vietii mele. Durerea face parte din mine.
Iubeste fiecare clipa
"Eu nu ma mai pot suporta pe mine insumi." Acesta era gandul care continua sa se deruleze in mintea mea.Apoi ,dintr-odata , am sesizat ciudatenia lui.
Imi place foarte mult definitia extrem de simpla pe care Buddha o da iluminarii: "sfarsitul suferintei ".Nu este supraomenesc in ea,nu-i asa?Desigur,ca definitie,este incompleta .Ne spune doar ce nu este iluminarea: nu este suferinta.Dar ce ramane atunci cand nu mai exista suferinta? Buddha pastreaza tacerea asupra acestui subiect,iar tacerea lui inseamna ca acest lucru trebuie descoperit pe cont propriu.El foloseste o definitie negativa pentru ca mintea sa nu o transforme intr-o credinta sau intr-o realizare supraomeneasca,un obiectiv imposibil de atins.In ciuda acestei precautii,majoritatea budistilor cred si azi ca iluminarea este pentru Buddha,nu pentru ei,cel putin nu in aceasta viata.
De pe pagina : http://kisol.com/faq/questionsandanswers.htm#addiction
Acceptati prezentul asa cum e!Nu va impotriviti clipei prezente, caci ea e cel mai pretios maestru pentru oricine. Incercati sa faceti acest lucru mereu...
Persoana care scrie articole pe blogul adelasamy.blogspot.com este din Romania?
Rugaciunea adevarata...
Din Cartea Domnului despre Viata si Sanatate - J. Lorber si G. Mayerhofer:
Si daca prin ceea ce traiesti tu
Vei avea zâmbete pe faţa ta
Oricat de lunga este iarna,primavara in mod sigur va sosi!Tot asa dupa noapte vine zi!Si dupa ploaie ,sigur apare si soarele!
Si daca florile aici inca inforesc,